در مورد اهل بیت(ع) در قرآن کریم آمده است :
" انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا"
یعنی : همانا خداوند اراده کرده است تا از شما اهل بیت پلیدی را بزداید و شما را پاک و منزه گرداند.
این ویژگی که از آن معصومیت اهلبیت (ع) استفاده می شود باعث شده تا در مورد مصداق آن میان شیعه و برخی از وهابیان اختلاف پیدا شود.
شیعه اهل بیت پیامبر را عبارت از این افراد می دانند:
1- حضرت علی (ع)
2ـ حضرت زهرا(س)
3- حضرت امام حسن (ع)
4ـ حضرت امام حسین(ع)
اما وهابیان که با خاندان پیامبر(ص) خصومت خاصی دارند ، می کوشند تا مصداق آیه فوق را زوجات رسول الله (ص) معرفی کنند.
در این میان اهل سنت اغلب با شیعه موافق هستند . دلیل آن نیز روایات صحیحی است که در این باب آمده و صراحتا افراد ذکر شده را به عنوان اهل بیت رسول خدا(ص) معرفی کرده است. از جمله حاکم نیشابوری در کتاب " المستدرک علی الصحیحین" از ام سلمه روایت کرده که :
" عن ام سلمه قالت : فی بیتی نزلت " انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت " قالت : فارسل رسول الله(ص) الی علی و فاطمه و الحسن والحسین فقال : هولاء اهل بیتی "
از ام سلمه روایت شده که گفت : آیه " انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت" در خانه من نازل شد. وی گفت : وقتی این آیه نازل شد ، حضرت رسول خدا(ص) بسوی علی و فاطمه و حسن و حسین (ع) قاصد فرستاد و وقتی آمدند فرمود : این ها اهل بیت من اند.
المستدرک ، ج3، ص146
حاکم نیشابوری بعد از اتمام این حدیث می گوید : هذا حدیث صحیح .
ابن حجر عسقلانی در کتاب فتح الباری می گوید :
" قالت ام سلمه لما نزلت دعا النبی صلی الله علیه و سلم فاطمه و علیا و الحسن والحسین فجللهم بکساء فقال : اللهم هولاء اهل بیتی . الحدیث. اخرجه الترمذی وغیره . و مرجع اهل البیت هولاء الی خدیجه لان الحسنین من فاطمه و فاطمه بنتها و علی نشأ فی بیت خدیجه و هو صغیر ثم تزوج بنتها بعدها فظهر رجوع اهل البیت النبوی الی خدیجه دون غیرها "
ام سلمه گفته : وقتی آیه تطهیر نازل شد حضرت پیامبر(ص) فاطمه ، علی ، حسن و حسین (ع) را خواست و با کسائی آنان را پوشاند و فرمود : خدایا آنان اهل بیت من هستند.
ابن حجر می گوید : این حدیث را ترمذی و دیگران استخراج کرده اند. مرجع اهل بیت در این آیه که علی و فاطمه و حسن و حسین(ع) عضو آن است ، خانه خدیجه است چون حسن و حسین فرزندان فاطمه هستند و فاطمه فرزند خدیجه . علی هم درکودکی در خانه خدیجه رشد یافت و با فاطمه ازدواج کرد. پس معلوم می شود که اهل بیت پیامبر به خدیجه برگشت می کند و نه غیر او.
از این دو حدیث معلوم می شود که خاندان پیامبر(ص) چه کسانی هستند و وهابی ها که زنان پیامبر(ص) را اهل بیت او می دانند تنها بخاطر عداوت با اهل بیت پیامبر این کار را می کنند. آن ها نص پیامبر(ص) را وا می گذارند و به تأویلات من درآوردی از آیه می چسبند تا به مقصد خود دست پیدا کنند. اما " یریدون لیطفئوا نور الله بافواههم والله متم نوره ولو کره المشرکون"
(فتح الباری ، ج7، ص104
:: برچسبها: