سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
   
دین ستیزی در بازیهای رایانه ای و ویدئویی

مقدمه:

انسانها برای رسیدن به سعادت و کمال لایق خویش، نیازمند یک برنامه هستند و پر واضح است که بهترین برنامه را کسی می‌تواند برای انسان قرار دهد که خالق انسان است.

همواره یکی از مهمترین چالشهای دوران بشری مخصوصاً در عصر کنونی، انتخاب یک برنامه و دین برای زندگی کردن بوده است. و همواره میان برنامه‌ی الهی ( دین ) و برنامه‌های نفسانی و شیطانی، رقابتی نفسگیر بوده است و حال که غرب به رهبری آمریکا با انتخاب دین زمینی و روش زندگی آمریکایی یک دین زمینی را رقم است، درگیری میان دین الهی و دین زمینی به اوج خود رسیده است.

شیطان و پیروانش در طول تاریخ همیشه سعی در مخدوش کردن چهره‌ی دین و جاهلانه و سفیهانه نشان دادن آن بوده‌اند تا از گرایش مردم به انتخاب روش زندگی دینی و رو آوردن به خداوند و دین الهی جلوگیری نمایند.

با استفاده از فیلم، سریال، انیمیشن و بازی رایانه‌ای مدام به تمسخر دین و باورهای دینی می‌پردازند. اعتقاد به خداوند عالم و قادر را پوچ و عبث خوانده و جهان را محصول یک اتفاق!! نشان می‌دهند. و دین را ابزاری برای تسلط دینمداران و اربابان دینی نمایش داده و موجبات ترس از تسلط دین الهی و حکومت دینی را فراهم نموده‌اند.


 

بازی Black and White

در این بازی کاربر نقش خداوند را بازی می‌کند!! و در ابتدا نشان می‌دهد که بشر در برابر مشکلات طبیعی خود، گرایش به یک موجود قویتر! ( نه آفریننده‌ی عالم ) پیدا می‌کند و از او مدد می‌خواهد و کاربر در نقش خداوند!!! از ماورای کهکشانها! به کمک آنها می‌آید و یاریشان می‌نماید و آنها هم رو به سمت کاربر ( رو به صفحه‌ی نمایشگر ) سجده کرده و کاربر را خدای خود خطاب می‌کنند و به عبادتش می‌پردازند!!.

در طول بازی این کاربر است که به انسانها روزی می‌دهد، جنگ و آشتی ایجاد می‌نماید، به گنهکاران و خطاکاران عذاب می‌فرستد!، نیکوکاران را مورد لطف قرار می‌دهد!، و حتی در جنگها به آنها کمک هم می‌کند، برایشان خانه می‌سازد و موجبات پیوند انسانها را به هم فراهم می‌نماید. البته گاهی هم با عقاید و دین آنها بازی کرده و موجبات اذیتشان را هم فراهم می کند.

همواره در طول بازی دو موجود به نام خوبی و بدی به همراه کاربر بوده و او را راهنمایی می‌نمایند!.

با توجه به طولانی بودن بازی و ایجاد حس هم ذات پنداری درکاربر، او احساس خدایی می‌کند؛ منتهی خدایی با عواطف بشری و با نواقص انسانی!!

رفته رفته جامعه‌ی مخلوقات بازی! پیشرفته می‌شود و در اثر عنایات کاربر! به کمالات بالاتر و زندگی و تمدن والاتری دست پیدا می‌کنند و این مطلب را به کاربر القا می‌کند که دین و دستورات دینی محصول تعاملات و اندیشه‌ی بشری بوده و لذا خطاپذیر و گاه ظالمانه است.

در طول بازی انسانها را دارای روابط آزاد جنسی نشان داده و از طرفی هم انجام هر کاری توسط کاربر آزاد می‌باشد و لذا احساس خطاپذیری و نفسانیت را نغوذبالله نسبت به پروردگار عالم ایجاد می‌نماید.

 


نکات مهم این بازی در فضای جنگ نرم:

1-   نشان دادن دین به عنوان یک محصول بشری و خطا پذیر بودن آن

2-   مادی نشان دادن خداوند عالم و نسبت خطا و ظلم دادن به او

3-   مسبب جنگها و آشتی‌ها را خداوند و امور غیبی نشان دادن

4-   تمسخر دین و باورهای دینی و از بین بردن قبح آن

5-   نمایش صحنه‌های زشت غیر اخلاقی و القای بی عیب بودن و فطری بودن این روابط

 


سئوالات:

-      آیا غرب به خداوند اعتقاد دارد ؟ آیا او را موجودی ماد یا فراتر از وهم و گمان ما می‌داند ؟

-      ستیز غرب با دین و باورهای دینی به چه دلیل است؟

-      القای حس خدا بودن و خدای خطاپذیر بودن برای چیست ؟ آیا توجهی به عواقب سست شدن باورهای نوجوانان و جوانان در اثر انس با این بازیهای دین ستیز دارید ؟




:: برچسب‌ها:
ن : مهدوی
ت : شنبه 89/7/17
 
 
 
محمد بن حسن عسکری (عج) آخرین امام از امامان دوازده گانه شیعیان است. در ١۵ شعبان سال ٢۵۵ هـ.ق در سامرا به دنیا آمد و تنها فرزند امام حسن عسکری (ع)، یازدهمین امام شعیان ما است. مادر آن حضرت نرجس (نرگس) است که گفته اند از نوادگان قیصر روم بوده است. «مهدی» حُجَت، قائم منتظر، خلف صالح، بقیه الله، صاحب زمان، ولی عصر و امام عصر از لقبهای آن حضرت است.