سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
   
اسطوره گرایی در بازیهای رایانه ای و ویدئویی


مقدمه:

از گذشته های دور و در همه ی جوامع بشری، میل به اسطوره و داستان سازیهای اینچنینی بسیار فراوان به چشم می خورد. برخی انسانهایی که از نور انبیاء و فطرت الهی دور مانده بودند، در پی حوادث و رخدادهای طبیعی که توان تفسیر آنها را نداشتند، دست به ساختن خدایان زدند و برای هر چیزی خدایی و در ذیل آن خدایان قهرمانانی را ترسیم نمودند.

تاریخ یونان بالخصوص آمیخته از این اساطیر و خرافات کهن می باشد. اساطیری که در آن عموماً موجودات به سه دسته ی خدایان قهرمانان و انسانها تقسیم می شوند که در این میان قهرمانان بیشترین سهم را در اساطیر ایفاء می نمایند زیرا که شخصیت و جنسیتی نیمه خدایی-نیمه انسانی!! دارند. 

غرب به سرکردگی کشور ماسونی آمریکا، سالها به دنبال حذف خدا و ادیان الهی از زندگی بشر بود ولی بدلیل فطرت خدایی داشتن انسانها، در این هدف ناکام ماندند زیرا خداگرایی و میل به عبادت در سرشت انسان به ودیعه نهاده شده است. لذا سعی کردند بوسیله ی معرفی و القای دین جعلی و خدایان خرافی، این میل فطری بشر را به انحراف کشانده و بر رویش سرپوش قرار دهند تا از پی آن به اهداف کفرآمیز خود و استثمار مردم جهان و سلطه بر عالم، نایل شوند.

لذا سعی در ترویج اساطیر باستان به خصوص اساطیر مصر و یونان نموده اند و در سالیان اخیر موج خرافه و باستان گرایی و گرایش به اسطوره ها را در فیلم، سریال، انیمیشن و بازی رایانه ای دامن زده اند.




بازی
God Of War

در این بازی بیان می کند که: جهان از خائوس یا خلاء ( هیچ ) ایجاد شده است!. سپس خدایان نسل اول! یعنی: اورانوس ( خدای آسمان ) و گایا ( خدای زمین ) بوجود آمدند و ما حصل ازدواجشان !! فرزندانی از جمله کرونوس را بدنیا آوردند. و از او هم فرزندانی چون زئوس ( خدای خدایان! )، پوزیدون ( خدای دریاها! )، هیدس ( خدای عالم مردگان! ) و ... حاصل آمدند.

زئوس به همراه خواهران و برادرانش خدایان نسل اول! و نسل دوم! را از سر راه بر می دارد و خود بر فراز کوه المپیوس به همراه خدایانی که خود دوست دارد قرار می گیرد و به اداره ی جهان می پردازد!.

شخصیت اصلی بازی کریتوس است که به همراه برادر و مادرش به شهر اسپارت رفته و جزو افسران ارتش شده و در یکی از جنگها در حالیکه نزدیک است بدست فرمانده ی بربرها! کشته شود، اریس خدای جنگ و فرزند زئوس را صدا می کند و به او سجده کرده و از اتو مدد می خواهد و در عوض زندگی خود را به او واگذار می نماید. پس از نجات، به دستور اریس به قتل و غارت فراوان می پردازد و در یکی از نبردها همسر و فرزندانش را می کشد. در اثر عذاب وجدان تصمیم به کشتن اریس یعنی خدای جنگ می گیرد!!! و با یاری خدایان دیگر همچون زئوس و گایا او را کشته و خودش به عنوان خدای جنگ انتخاب می گردد!.

اما بدلیل عذاب وجدانش و خلف وعده ی خدایان! مبنی بر پاک کردن ذهنش از این گناه، دست به قتل عام مردم می زند و لذا زئوس تصمیم به قتلش گرفته و او را می کشد ولی گایا او را دوباره زنده کرده و از جهان مردگان به عالم زندگان می آورد تا زئوس را بکشد. پس از درگیری با زئوس، متوجه می شود که خودش طفل نامشروع! زئوس می باشد و لذا آتش انتقامش شعله ورتر شده و در نهایت با همکاری خدایان نسل اول و دوم! به بالای کوه المپیوس رفته و خدایان المپ نشین!! را می کشد و بارها و بارها از زبان او خطاب به خدایان!! گفته می شود که: دیگر زمان شما به پایان رسیده و اکنون زمان ماست » و صریحاً اندیشه ی اومانیسم و انسان گرایی را در مقابل خدا گرایی قرار داده و اولی را اثبات و دومی را تاریخ مصرف گذشته عنوان می نماید و در نهایت امر خودش را نیز از بین می برد.

در این بازی برای پیشرفت اسلحه ها و قدرت کریتوس، باید به کشتار فراوان دست زد و در برخی مراحل آن به روابط غیر اخلاقی پرداخت.

 


نکات مهم این بازی در فضای جنگ نرم:

1-   ترویج خرافات و اسطوره گرایی

2-   القای شرک و چندخدایی و ضعف و درگیری میان خدایان

3-   خشونت گرایی بدلیل خشونت فراوان و کشتار بی حد و حصر در طول بازی

4-   از میان بردن زشتی گناهان بدلیل ارتکاب بسیار آن در طول بازی از جمله: کشتن، روابط جنسی، بی اعتمادی و ...

5-   القای گذشتن دوران خداگرایی و شروع عصر انسان گرایی و اومانیسم و اینکه کاربر باید خدایان بی مصرف را بکشد

 


سئوالات:

-      آیا توجه به این مطلب داریم که القای غیر مستقیم شرک گرایی و همچنین انسان گرایی چقدر می تواند ذهن نوجوانان و جوانان را آلوده نماید ؟

-      خشونت بی اندازه ی این بازی در کنار حس هم ذات پنداری با شخصیت کریتوس آیا نمی تواند کاربر را به سمت خشونت و بی اخلاقی سوق دهد ؟

-      تلقین این مطلب که برای پیش رفتن و رسیدن به هدف باید از هر وسیله ای حتی روابط غیر اخلاقی و خشونت فراوان استفاده نمود، ذهن کاربر را به کجا می برد ؟



نویسنده:حسین بابامرادی


:: برچسب‌ها:
ن : مهدوی
ت : شنبه 89/7/17
 
 
 
محمد بن حسن عسکری (عج) آخرین امام از امامان دوازده گانه شیعیان است. در ١۵ شعبان سال ٢۵۵ هـ.ق در سامرا به دنیا آمد و تنها فرزند امام حسن عسکری (ع)، یازدهمین امام شعیان ما است. مادر آن حضرت نرجس (نرگس) است که گفته اند از نوادگان قیصر روم بوده است. «مهدی» حُجَت، قائم منتظر، خلف صالح، بقیه الله، صاحب زمان، ولی عصر و امام عصر از لقبهای آن حضرت است.