سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
   
برنامه ای که به «بی غیرتی» دعوت میکند!

گزارشی از طرح هدفمند ماهواره برای پخش فیلم عروسی ایرانی‌ها

مدتی است از یکی از شبکه‌های فارسی زبان ماهواره‌ای برنامه ای پخش می‌‌شود که موضوع برنامه پخش فیلم‌هایی است که ایرانیان داخل کشور از مراسم‌های عروسی، خواستگاری، حنابندان و پاتختی تهیه و برای این شبکه‌های ماهواره‌ای ارسال کرده‌اند.

در این برنامه، هر هفته مراسم ازدواج یک زوج ایرانی از خواستگاری گرفته تا عروسی، به نمایش در می‌‌آید و برخی خانواده‌های ایرانی، فیلم خصوصی‌ترین حریم خانواده خود را برای نمایش در اختیار این شبکه ماهواره‌ای و در تیررس دید میلیون‌ها نامحرم قرار می‌‌دهند!
این نردبان پوسیده است
شاید این سؤال برای شما هم مطرح شده باشد که چه می‌‌شود عده‌ای حاضر می‌‌شوند، تصاویر خصوصی نوامیس خود را برای پخش عمومی ‌‌در شبکه‌های ماهواره‌ای ارسال کنند؟ روزگاری نه چندان دور مردم برای برگزاری جشن عروسی خود تمام کوچه را می‌‌بستند و از ورود افراد غریبه به حوالی محل برگزاری جشن عروسی جلوگیری می‌‌کردند.
همین امروز هم بسیارند کسانی که نوامیس خود را از دیدگاه نامحرمان حفظ می‌‌کنند و در برگزاری جشن ها تمام جوانب ایمنی تصاویر و فیلم‌های مراسم را رعایت می‌‌کنند. اما در بحبوحه امپراتوری تصاویر رنگارنگ هنرمندان روی جلد مجلات و سایت‌های اینترنتی و برنامه‌های ماهواره‌ای، عده‌ای برای اینکه به اصطلاح از دور عقب نمانند و یک شبه ره صد ساله بپیمایند و بتوانند شهرتی را که برخی با هنر و توانمندی‌هایشان به دست می‌آورند، کسب کنند، آسان‌ترین راه ممکن را در نظر گرفته‌اند و با ارسال فیلم عروسی خود در نظر نامحرمان میلیونی، به دنبال بالا رفتن از پله‌های شهرت هستند! غافل از این که نردبان این نوع از شهرت‌خواهی پوسیده است.
خودنمایی با نمایش نوامیس!
امان الله قرائی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه در آسیب شناسی این پدیده به «جوان» می‌‌گوید: مسئله حفظ ناموس و ارزش و اعتبار خانواده یک هنجار و حرمت اجتماعی است. از سوی دیگر، حیثیت و شخصیت زوجین از عوامل دیگری است که باعث می‌‌شود فیلم عروسی زوجین همواره از دیدرس نامحرمان دور نگه داشته شود و حتی در میان آشنایان هم نشان داده نشود؛ اما کسانی که فیلم عروسی خود را برای پخش عمومی ‌‌به شبکه های ماهواره ای ارسال می‌‌کنند، افرادی هستند که ارزش ها و اعتقادات دینی در آنها یا بسیار کمرنگ شده یا از بین رفته است.
این افراد برای نوامیس خود حریم و حرمتی

در این برنامه، هر هفته مراسم ازدواج یک زوج ایرانی از خواستگاری گرفته تا عروسی، به نمایش در می‌‌آید و برخی خانواده‌های ایرانی، فیلم خصوصی‌ترین حریم خانواده خود را برای نمایش در مقابل میلیون‌ها نامحرم در اختیار این شبکه‌ ماهواره‌ای قرار می‌‌دهند!

قائل نیستند و تصاویر مجالس خصوصی خود را به راحتی در دسترس اغیار قرار می‌‌دهند. چنین افرادی دچار فروریختگی فرهنگی، شخصیتی و اعتقادی هستند. آنها غالباً از خانواده‌های متشخص و با اعتقادی نیستند و به همین دلیل هم هست که حرمت ناموس خود را حفظ نمی‌‌کنند. این افراد به دنبال انگشت‌نما شدن و خودنمایی خود در میان دیگران هستند و در این راه از نوامیس خود استفاده می‌‌کنند.
می‌‌گویند روشنفکری، بشنوید بی‌غیرتی!
از سوی دیگر، برخی از افراد هستند که با ادعای روشنفکری دست به چنین رفتارهای غیراخلاقی می‌‌زنند و در مقابل اعتراض سایرین آنها را به تحجر متهم می‌‌کنند. این افراد در حالی بی‌غیرتی را زیر لوای روشنفکری توجیه می‌‌کنند که چنین رفتارهایی در تقابل با اصول فرهنگی و ارزشی ما قرار دارد. به علاوه، برداشت این افراد از روشنفکری هم برداشتی وارونه و نادرست است زیرا روشنفکر به کسی گفته می‌‌شود که درک درستی از شرایط زمانه خود دارد و همین درک درست او را از آلوده شدن به ناهنجاری‌ها و ضدارزش‌ها باز می‌‌دارد.
لزوم بازتعریف یک واژه بنیادی
غیرت با معنای تعصب در دین اسلام و باورهای ایرانی به معنای همبستگی اجتماعی است. این مفهوم را ابن‌خلدون برای اولین بار مطرح کرد و پس از آن «امیل دورکیم» نیز از آن در مفهوم همبستگی اجتماعی استفاده کرد. قرائی‌مقدم در این باره می‌‌گوید: تعصب و غیرت عامل پیوند‌دهنده و منسجم کننده گروه و جامعه است و در حالت متعادلش با «دگماتیسم و تحجر» متفاوت است.
وقتی نام غیرت و تعصب می‌‌آید برخی به یاد تعصب‌های کورکورانه‌ای می‌‌افتند که باعث می‌‌شود مردی از تحصیل، اشتغال و حضور همسرش در اجتماع جلوگیری کند. اما چنین رفتارهایی به معنای غیرت نیست و ریشه در نوعی بدبینی پارانوئید‌گونه دارد. منظور از غیرت اصیل به معنای تعصبی‌ است که هر فرد نسبت به ناموس، خانواده و وطنش دارد و از آنها در مقابل بیگانگان محافظت می‌‌کند.
این برنامه چه می‌‌خواهد؟
غیرت، عامل انسجام خانواده و اجتماع است و اگر روزی تعصب از بین برود، خانواده، ارزش‌ها و جامعه دچار از هم‌گسیختگی می‌‌شود و در صورت کلان، امنیت فردی و ملی به خطر می‌‌افتد. با این حساب، می‌‌توان به هدف شبکه‌های ماهواره‌ای برای ساخت و پخش چنین برنامه‌هایی پی برد.
این شبکه‌ها که به محافل سیاسی وصلند، به دنبال نابود کردن ارزش‌های اخلاقی هستند. آنها می‌‌دانند که ناموس و خانواده مهم‌ترین ارزش در میان ایرانیان است و اگر روزی از آن بگذرند یعنی از همه چیز گذشته‌اند.
آنها با پخش چنین برنامه‌هایی به دنبال قبح‌زدایی از نشان دادن نوامیس در انظار بیگانه هستند تا از این طریق، تفاله‌های فرهنگ غرب در حوزه روابط زن و مرد را به افکار عمومی ‌‌جوامع اخلاق‌مدار تزریق کنند.
در چنین شرایطی، خانواده‌های ایرانی برای حفظ انسجام خانوادگی و نیز حفظ احترام و سلامت اخلاقی در حریم خانواده و جامعه باید هوشیار باشند و در دام چنین برنامه‌های هدفمندی گرفتار نشوند. تمام افتخار ایرانی‌ها غیرتمندی آنهاست و در بسیاری از کشورها، ایرانی را با این ویژگی‌اش می‌‌شناسند؛ همین روحیه هم یکی از مهمترین دلایل 8 سال پایمردی ایرانی‌ها در برابر تجاوز ارتش بعثی‌ها به خاک وطن بود.




:: برچسب‌ها:
ن : مهدوی
ت : پنج شنبه 90/11/27
 
 
 
محمد بن حسن عسکری (عج) آخرین امام از امامان دوازده گانه شیعیان است. در ١۵ شعبان سال ٢۵۵ هـ.ق در سامرا به دنیا آمد و تنها فرزند امام حسن عسکری (ع)، یازدهمین امام شعیان ما است. مادر آن حضرت نرجس (نرگس) است که گفته اند از نوادگان قیصر روم بوده است. «مهدی» حُجَت، قائم منتظر، خلف صالح، بقیه الله، صاحب زمان، ولی عصر و امام عصر از لقبهای آن حضرت است.